6. únor má pro Ricoh zvláštní význam, letos slaví již 83. narozeniny

Praha, 5. února 2019 – 6. únor má pro Ricoh zvláštní význam. V tento den v roce 1936 se začal psát jeho příběh a to díky člověku jménem Kiyoshi Ichimura. Vizionáři, který ve svých 36 letech s 33 zaměstnanci položil zásady firemní filozofie a kultury.

Rozhlédnete-li se po podnikatelském prostředí, uvidíte, že většina společností netrpí nedostatkem důkladně vypilovaných firemních hodnot. Podrobíte-li je však bližšímu, byť sebenepatrnějšímu zkoumání, většina z nich se zbortí jako domeček z karet.

Každá společnost se může zavázat k tomu, že změní svět, ale pokud bude ta samá společnost vtažena do digitálního věku nedobrovolně, je pravděpodobné, že svět zůstane tak, jak je.

Důležité je, aby hodnoty jakékoli společnosti byly upřímné, relevantní a prokazatelné.

V Ricohu pracujeme na tom, abychom své základní hodnoty (to, co nazýváme naším duchem, naší podstatou) vtělovali do naší práce každý den. Nazýváme je principem tří druhů lásek: Miluj svého bližního, Miluj svou zemi, Miluj svou práci. To je základ, na kterém Kiyoshi Ichimura vybudoval naše podnikání. Tyto hodnoty jsou opravdu skutečné a ryzí, především proto, že obstály v testu času. Jsme hrdí na to, že se probouzejí k životu ve všech aspektech našeho podnikání, od našich produktů a služeb až po partnerství a environmentální aktivity.

Proč vám to ale připomínáme právě v únoru, když tyto hodnoty jsou v našich životech přítomné každý den? Protože máme narozeniny (neboli náš Den založení)!

Ricoh se zrodil 6. února 1936. Jako čiperní třiaosmdesátníci jsme za posledních osm desetiletí pozorovali řadu změn. Od začátku podnikání v oblasti jemného papíru až po dnešek, kdy podporujeme rozvoj digitálních pracovišť po celém světě, jsme aktivně měnili svět práce. Také jsme na trh přinesli celou řadu inovací a právě inovace jsou tématem letošních oslav našich narozenin.

Tak tedy připravme dort, svíčky, šampaňské a připijme na dalších 83 let inovací a posilování digitálních pracovišť.

Podívejte se na toto video a poslechněte si, co naše hodnoty znamenají pro naše lidi.

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

www.ricoh.cz , www.ricoh.sk

Eliška Sobotková