Ricoh vyhlašuje Global SDGs Action 2019

Tokio, 31. května 2019 – Skupina Ricoh oznámila, že „Ricoh Globa SDGs Action 2019“ začne 1. června.

Celý měsíc probíhají aktivity povzbuzující zaměstnance společnosti k tomu, aby přemýšleli o tom, jak dosáhnout cílů trvale udržitelného rozvoje OSN, a také o krocích vedoucím ke globální jednotě.

Ze 17 cílů, se skupina Ricoh zaměřila na osm, které mohou přispět k řešení sociálních otázek prostřednictvím podnikání. Vyvíjíme mnoho iniciativ, které přispívají k dosažení cílů trvale udržitelného rozvoje a propojujeme je s naší firemní filozofií, obchodními strategiemi a environmentální politikou. Poslední roky společnost Ricoh v červnu organizuje setkání, které nazývá „Global Eco Action“, díky kterému se zaměstnanci zamýšlejí nad životním prostředím ve spojení s Mezinárodním dnem životního prostředí OSN. Od letošního roku setkání mění svůj název z Ricoh Global Eco Action na Ricoh Global SDGs Action. Cílem je urychlit podíl společnosti Ricoh na dosažení cílů trvale udržitelného rozvoje a povzbudit všechny zaměstnance skupiny, aby přemýšleli a konali, a to nejen k vytvoření společnosti s nulovými emisemi uhlíku, ale také v rámci širších sociálních problémů.

Společnost Ricoh si klade za cíl využít know-how, které získává prostřednictvím akcí Global Eco Action, a spolupracovat se zákazníky a společnostmi po celém světě, rozšiřovat tak své aktivity s cílem pomoci dosáhnout cílů udržitelného rozvoje.

Období

1. - 30. červen 2019

5. červen je Světovým dnem životního prostředí OSN a Ricoh Eco & SDGs Action Day

Aktivity pro Ricoh Eco & SDGs Action Day

SDGs Action Month Symposium, které se bude konat v sídle společnosti Ricoh

Aktivity v každé společnosti

1.         Ricoh Asia a Tichomoří

30. května se v Singapuru uskuteční „Eco Action Day Roundtable“, který se bude týkat tématu recyklace „Cesta k nulovému odpadu?“. Toto setkání spojí odborníky z různých oblastí jako je výroba, odpadové hospodářství, občanské iniciativy a společnosti. Tohoto setkání se bude účastnit i generální ředitel Agentury pro životní prostředí, který se aktivně zapojuje do jednoho z cílů – SDG 13: Climate Action, Cílem setkání je důkladně rozebrat tento problém, který bude definovat naši budoucnost. Toto setkání je každým rokem největší environmentální aktivitou Ricoh Asia Pacific s cílem připomenutí Světového dne životního prostředí OSN. Vyzývá jednotlivce i společnosti, aby učinili opatření ke zlepšení životního prostředí.

2.         Ricoh Europe

Hlavním cílem Ricoh Europe je SDG3: Good health and Well-being (Dobré zdraví a životní pohoda), v rámci které jsou vyzváni všichni zaměstnanci, aby zaznamenali své kroky pomocí aplikací, krokoměrů a soutěžili v „Step Challenge“.  Každý účastník z pětičlenného týmu přispěje částkou £5, všechny tyto příspěvky jsou určeny pro charitu.

3.         Ricoh USA

Ricoh USA podporuje cíl SDG 14: Life below Water , kdy se zaměří na vodní biotopy, které představí návštěvníkům stánku Ricoh na InfoComm 2019 na Floridě, největší audiovizuální veletrh v Severní Americe. Společnost Ricoh USA daruje za každého návštěvníka, který vyjádří podporu iniciativě Save the Manatte, $2 organizaci na ochranu přírody.

4.         Ricoh Japonsko

Zaměstnanci budou propagovat SDG aktivity našim zákazníkům a interně zavádět aktivity, které přispějí k dosažení každého cíle SDG.

Hlavní činnosti, které budou zaměstnanci v rámci skupiny vykonávat

1.    Slib SDG (jednotlivci)

Zaměstnanci si během období zvolí výzvy, které se týkají 17 cílů SDG a svůj slib zaznamenají do databáze SDG.

2.    SDGs Action Report SDG (oddělení, skupiny)

Oddělení nebo skupiny se rozhodnou o tématu, které naplánují, zrealizují v rámci SDG a následně se o svých aktivitách a výsledcích podělí s ostatními.

3.    SDGs Performance Leaders (jednotlivci, organizace, skupiny)

Jednotlivci, organizace a skupiny se domluví na tématu a na podporu SDG na sociálních sítích uveřejní související fotografie a videa.

4.    Závazek společnosti bude používán i na propagačních materiálech

Během měsíce června budou propagační materiály podporující SDG využita např. v prezentacích, emailových podpisech a podobně. Tyto materiály budou blíže specifikovat naše činnosti a také veřejně propagovat tyto aktivity.

Činnosti v rámci udělování cen

Ricoh Sustainability Management division  ocení některé z výše uvedených celosvětových aktivit jako příklady obzvlášť významných, přínosných k dosažení cílů trvale udržitelného rozvoje.

1. SDGs Action Award:

Uznání za aktivity, které přispěly k setkání SDGs Action.

2. SDGs Performance Leader Award:

Uznání jednotlivců a skupin, kteří přispěli k SDGs Action.

3. Top 20 SDGs Action Senryu (pouze pro Japonsko):

Uznání za jedinečné Seryu básně, které se týkají SDGs Action.

* Všechny ochranné známky jsou majetkem příslušných majitelů

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let inspiruje společnost Ricoh k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení a správu dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. Na konci fiskálního roku v březnu 2019 dosáhla Skupina Ricoh celosvětového obratu ve výši 2 013 miliard jenů (přibližně 18,1 miliardy USD).

RICOH Czech Republic s.r.o.

Jana Zajíčková

Tel: +420 702 245 128