Ricoh vyrazí na charitativní Cestu a podpoří výzkum Alzheimerovy choroby

Praha, 7. srpna 2018 – Společnost Ricoh Europe před několika měsíci spustila projekt Printed Memories na podporu výzkumu Alzheimerovy choroby. Součástí projektu je také pěší pochod CEO Ricoh Europe Davida Millse napříč pohořím Pennine v Anglii.

Kdybyste se před rokem Davida zeptali, jak bude slavit své šedesáté narozeniny, určitě by odpověděl, že v rodinném kruhu a s přáteli na příjemné oslavě. Nyní byste ale dostali diametrálně odlišnou odpověď!

Za účelem získání finanční podpory se David rozhodl vydat na 268 mil dlouhý pochod z Derbyshire ke skotským hranicím. Jeho cesta povede přes tři národní parky, náročným terénem a potrvá 21 dnů (od 8. do 29. srpna 2018).
A aby David nebyl na své cestě sám, rozhodl se Stephen Palmer, CEO Ricoh Czech Republic a Ricoh Slovakia, že jej, spolu s dalšími dvěma kolegy, kousek doprovodí.

Každý zná někoho, kdo je postižen Alzheimerovou chorobou, a i já jsem chtěl nějakým způsobem projekt podpořit. Když jsem slyšel o Davidově výzvě, pochodu napříč pohořím Pennine, ihned jsem se chytil příležitosti se k němu alespoň na jeden den spolu s kolegy připojit. Věřím, že budeme odměněni hned dvakrát, nejdříve proto, že část Pennin, kterou budeme procházet mezi Malhamem a Horton-in-Ribblesdale je obzvláště krásná a za druhé, a to je nejdůležitější, podporujeme výzvou opravdu dobrou věc! Jsem přesvědčen, že se i tímto způsobem podílíme na hledání léku na Alzheimerovu chorobu," říká Stephen Palmer, generální ředitel společnosti Ricoh Czech Republic a Ricoh Slovakia.

Nejen pro Davida a Stephena je to veliká výzva. Je to výzva pro nás všechny!

Podpořte s námi tento projekt a darujte. Velmi děkujeme všem sponzorům, zejména společnosti MyQ Solution, která významnou částkou přispěla k podpoře projektu.

Vytváření a udržování vzpomínek je kritickou součástí života, říká Petra Sluková, Chief HR Officer společnosti MyQ, která vyvíjí řešení pro optimalizace tisku a workflow. "Proto jsme hrdí na to, že vystoupíme vpřed a podpoříme boj proti Alzheimerově chorobě spolu s Davidem a Stephenem."

Více informací a možnost dárcovství:

Více informací o projektu Printed Memories:

www.printed-memories.com

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

Anglické verze tiskové zprávy / English version of press release

Ricoh sets off on the fundraising walk to help support Alzheimer’s Research

Prague, 7th August, 2018 – It’s been several months since Ricoh Europe launched the Printed Memories fundraising project to help fund the Alzheimer’s Research. Part of this project is David Mills’s, CEO Ricoh Europe, fundraising walk across the Pennines in England and a small section in Scottland.

If you had asked David a year ago about his idea of his 60th birthday celebration, he would have definitely said he’d celebrate it in the family circle and with his friends. Today you would get a completely different answer to the same question!

To raise funds for finding a cure for Alzheimer’s, David decided to embark on a 268-mile charity walk on the Pennine Way from Derbyshire to the Scottish frontier. The planned route will lead him through the tough terrain of three National Parks, and it will last for 21 days (from 8th to 29th August, 2018). David won’t be alone on his journey, as he has inspired Stephen Palmer, CEO Ricoh Czech Republic and Ricoh Slovakia, who’s joining him for a day along with two other colleagues.

Everyone knows someone who is affected by Alzheimers, and I was particularly keen to support this in some way. When I heard about David’s challenging walk along the Pennine Way, I jumped at the opportunity of joining him for a day, along with two of my colleagues from Ricoh Czech Republic and Slovakia. This will be rewarding in two ways; firstly because the section of Pennines we will walk between Malham to Horton-in-Ribblesdale is particularly beautiful, but secondly, and most importantly, because by raising sponsorship for this challenge, I really hope that we will be contributing in some small way to finding a cure for Alzheimer’s.” say Stephen Palmer, CEO Ricoh Czech Republic and Ricoh Slovakia.

The walk should be a challenge for all of us. Join in to support this charity project and donate. We would like to say thank you to everyone who has already supported this project, with particular thanks going to MyQ, our main sponsor, for their generous contribution.

“Making and keeping memories is a critical part of life said Petra Sluková, Chief HR Officer of MyQ, developers of the MyQ managed print and workflow optimization solution. “That’s why we’re proud to step out and support the quest for an Alzheimer cure with David and Stephen.”

For more information on the project and donation options, please visit:

You can learn more about the Printed Memories project at:

www.printed-memories.com

About Ricoh

Ricoh is empowering digital workplaces using innovative technologies and services enabling individuals to work smarter. For more than 80 years, Ricoh has been driving innovation and is a leading provider of document management solutions, IT services, commercial and industrial printing, digital cameras, and industrial systems.

Headquartered in Tokyo, Ricoh Group operates in approximately 200 countries and regions. In the financial year ended March 2018, Ricoh Group had worldwide sales of 2,063 billion yen (approx. 19.4 billion USD).

www.ricoh.cz, www.ricoh.sk