Zalsman jako první v Evropě rozšiřuje svou tiskovou kapacitu pro inkjetový tisk

Praha, 26. října, 2018 – Společnost Zalsman, lídr v oblasti řešení pro grafická a tisková media v Holandsku, se rozhodla rozšířit řadu svých technologií pro inkoustový tisk a jako první v Evropě si objednala tiskový stroj Ricoh Pro VC70000.

Obchod byl uzavřen tři roky poté, co společnost Zalsman jako první na světě pořídila do svého provozu Ricoh Pro ™ VC60000.

L-R Herman Verlind, ředitel a spolumajitel firmy Zalsman a Frans Selles, ředitel úseku Inovativní tisk

Kontinuální produkční stroj Pro VC70000 doplní produkční linku Pro VC60000, kterou společnost Zalsman využívá ve svém provozu pro digitální tisk nedaleko Groningenu. „Inkoustový tisk se v naší společnosti rychle rozvíjí,“ říká Herman Verlind, ředitel a spoluvlastník společnosti Zalsman, „a tímto nákupem se náš růst ještě urychlí.“

Dnes je výrobní kapacita kontinuálního stroje Pro VC60000 naplno vytížená a společnost Zalsman hledá nejen záložní stroj, ale i prostředky pro další rozšíření. „Tím, že opravdu využíváme tiskárnu Pro VC60000 na hranici jejích možností, když například tiskneme na papír o gramáži 300 g/m2, nasbírali jsme za poslední tři roky neskutečné penzum znalostí a zkušeností s inkoustovým tiskem. Tento stroj poskytuje kvalitu offsetu na hedvábném a lesklém papíru, a to i při vysoké rychlosti 150 metrů za minutu.“

Tato nová produkční linka bude také první, v níž budou použity nejnovější inkousty z vlastního vývoje značky Ricoh. Nová Pro VC70000 disponuje novou technologií sušení, která umožňuje rychlé sušení i u aplikací s vysokým pokrytím. Řada možností využití stroje tak dál roste a náklady na výrobu naopak klesají. Nové inkousty navíc dovolují výrobu aplikací s výrazně širším barevným gamutem.

Od zakoupení prvního inkoustového produkčního systému se objem zakázek v digitálním tisku společnosti Zalsman ztrojnásobil a nyní dosahuje téměř 30 % celkového obratu firmy. „A do roku 2020 by to mohlo docela dobře být až padesát na padesát,“ říká Herman Verlind. „Vysoká kvalita a efektivita inkjetových systémů způsobuje to, že tiskové úlohy se z našich ofsetových a tonerových systémů přesouvají na inkjetové stroje. Naši zákazníci při pohledu na finální produkt už nepoznají rozdíl v technologii. Proto můžeme vždy vybrat ten nejefektivnější způsob, jak jednotlivou objednávku vyrobit a stále častěji hraje důležitou roli inkjetová technologie.“

Eef De Ridder, viceprezident divize Komerční tisk, skupiny Komerční a produkční tisk společnosti Ricoh Europe, řekl: „Tato nová produkční platforma a naše nové inkousty jsou přesně to, na co tiskový průmysl čekal. Kombinace vysoké kvality tisku a všestrannosti inkjetové technologie Ricoh umožní společnosti Zalsman udělat důležitý krok v přechodu od offsetu k digitálnímu tisku.“

Jako doplněk pro provoz linky Pro VC70000 společnost Zalsman současně nainstaluje dokončovací stroj Tecnau.

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

www.ricoh.cz , www.ricoh.sk

Mobile: +420 604 297 454