Bell & Bain se zaměřuje na kvalitu a flexibilitu s technologií Ricoh Pro™ VC60000
18.08.2017

Bell & Bain se zaměřuje na kvalitu a flexibilitu s technologií Ricoh Pro™ VC60000

Praha, 18. srpna 2017 – Společnost Bell & Bain bude prvním vydavatelem v Evropě, který vylepší své služby digitálního tisku unikátním zařízením pro kontinuální inkoustový tisk Ricoh Pro™ VC60000.
Jeden z nejstarších vydavatelů ve Velké Británii, společnost Bell & Bain sídlící v Glasgow, je současně první skotskou firmou, která se rozhodla investovat do zařízení pro vysokorychlostní inkoustový tisk vyvinutý společností Ricoh. Vydavatelství Bell & Bain, založené v roce 1831, se specializuje na tisk a vazbu obchodních, vzdělávacích, finančních, lékařských, vědeckých a náboženských knih včetně odborných časopisů. Rozsáhlé vybavení této vydavatelské firmy zahrnuje zařízení pro digitální tisk, ofsetový tisk a působivý sortiment vázacích strojů.

Generální ředitel Stephen Docherty uvedl: „Pro stroj Ricoh Pro VC60000 jsme se rozhodli kvůli vynikající kvalitě tisku. Udělali jsme si rozsáhlý průzkum trhu a množství zkušebních tiskových testů, včetně různých novinek v technologiích inkoustového tisku a inkoustových hlav. Celkově jsme nabyli dojmu, že Ricoh Pro VC60000 umí udržet stálou kvalitu tisku nejlépe na trhu. V kombinaci se softwarem TotalFlow BatchBuilder, který řeší automatizaci workflow, rovněž vyvinutý firmou Ricoh, nám toto zařízení pomůže ještě zvýšit laťku naší vysoce kvalitní digitální výroby malonákladových barevných tisků. Jsme rádi, že jej uvedeme na britský polygrafický trh.”

„Jsme potěšeni, že tak prestižní vydavatelství rozeznalo schopnosti Pro VC60000 za účelem navýšení své produktivity. Náš systém proměnil provozní postupy už v řadě komerčních tiskáren i přímých odesílatelů newsletterů a nyní začíná působit i v oblasti vydavatelství, která chtějí posílit svou flexibilitu a schopnost rychleji reagovat.“ komentuje situaci Eef de Ridder, ředitel pro komerční a produkční tisk společnosti Ricoh Europe.
Vlastnosti stroje Ricoh Pro™ VC60000
Pro VC60000 dokáže vytisknout přes 6000 kusů 128 stránkové knihy během osmihodinové směny. S patentovanou technologií multi-drop, vlastními inkousty Ricoh a s technologií Digital Front End zkracuje zařízení Pro VC60000 dobu přípravy tisku a zrychluje obrat zakázek, čímž maximalizuje efektivitu provozu a umožňuje lepší kontrolu nákladů. Zařízení představuje komplexní vícefunkční řešení pro tiskové úlohy zpracovávané na moderních vysokorychlostních inkoustových zařízeních a řešení pro ty, kteří chtějí konsolidovat a zefektivnit hybridní operace s cílem rozvíjet své podnikání. Instalace zařízení ve společnosti Bell & Bain proběhne v září 2017.
O společnosti Bell and Bain
Tiskárnu Bell & Bain založili James Bell a Andrew Bain v roce 1831 a dnes je jedním z nejstarších vydavatelských závodů v UK. Od roku 1891 působí vydavatelství jako společnost s ručením omezeným pod názvem Bell & Bain Ltd. Na konci roku 2009 se managementu podařilo odkoupit Bell and Bain Ltd z portfolia investiční společnosti Prime Active Capital. Má 128 zaměstnanců se specializací na tisk a vazbu obchodních, vzdělávacích, finančních, lékařských, vědeckých a náboženských knih a vědeckých časopisů a periodik.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128