Go neon pink! Ricoh rozšiřuje nabídku tzv. páté barvy
19.09.2017

Go neon pink! Ricoh rozšiřuje nabídku tzv. páté barvy

Praha, 19. září 2017 – Společnost Ricoh uvádí na trh nový neonový toner pod názvem Neon Pink, který vylepšuje grafické možnosti v široké škále tisků od plakátů přes pozvánky, vstupenky až po reklamní materiály.
Neon Pink
Neon Pink byl poprvé představen v Chicagu od 10. do 14. září na prodejním veletrhu PRINT 17 a v Evropě bude uveden na veletrhu Labelexpo v Bruselu, od 25. do 28. září.

Neon Pink byl vyvinutý jako "pátá" barva pro digitální tiskové zařízení Ricoh řady Pro™ C7100X. Toner rozšiřuje barevnou škálu, vylepšuje barevnost obrazů, lze jej použít jako přímou barvu pro zvýraznění kontrastu i jako procesní barvu (CMYK). V kombinaci s dalšími odstíny vytváří neonovou škálu a pod UV lampou je reflexní. Neon pink tak rozšiřuje stávající možnosti tisku, které nám poskytují standardní CMYK, bílý tisk či transparentní tisk.

Ve zprávě z informačního portálu InfoTrends s titulkem Beyond CMYK: The Use of Special Effects in Digital Printing je zdůrazněno, že tento nový doplněk přispívá k „dramatické expanzi trhu“. Umožňuje zvláštní a originální efekty v segmentu časopisů, obálek či propagačních a marketingových materiálů nejen v oblasti retailu.

V článku je dále zmíněno, že téměř 1,8 bilionů barevných stránek v USA a západní Evropě, což představuje přibližně 30 % celkového počtu barevných stránek, bylo v současné době upraveno pomocí nějakého druhu speciálního efektu.

“Poskytovatelé polygrafických služeb stále více touží po možnosti nabídnout rychlý, snadný a co do nákladů efektivní a kvalitní tisk na zakázku. Náš poslední přírůstek v nabídce produkčního tisku může přinést řadu nových příležitostí pro jejich zákazníky.” komentuje Josef Fleissig, Produktový manažer pro produkční tiskové stroje, Ricoh Czech Republic.

Toner Neon Pink bude v prodeji na podzim 2017. Patří k doplňkové výbavě, což znamená, že zákazníci mohou rozšířit možnosti svých tiskáren Ricoh Pro C7100X, se kterými dnes již pracují.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128