Ricoh vstupuje na trh průmyslového dekorativního tisku s flatbed tiskárnou Pro™ T7210 s UV inkousty
17.10.2017

Ricoh vstupuje na trh průmyslového dekorativního tisku s flatbed tiskárnou Pro™ T7210 s UV inkousty

Praha 17. října, 2017 – První flatbed digitální tiskárna s inkousty vytvrzovanými UV zářením Ricoh Pro T7210 plně splňuje potřeby průmyslových tiskařů a výrobců tiskovin.

Ricoh Pro™T7210
Ricoh Pro™ T7210 je první flatbed tiskárnou s UV inkousty
Tiskárna přináší širší možnosti individuálního nastavení, flexibilní přizpůsobení pro tisk menších formátů a rozmanitější výběr materiálů pro potisk.

Zařízení Pro T7210 je optimalizované pro průmyslový dekorativní tisk a zaručuje vysoce kvalitní zpracování obrazu spolu s velkou produktivitou tisku až 50 m2 za hodinu (ve standardním módu) nebo 100 m2 za hodinu při vysokorychlostním režimu. Širokým rozsahem použití cílí na průmyslový sektor a výrobky, jako jsou interiérové dekorace a stavební materiály, obzvláště neohebné a silné hmoty, včetně skla, dřeva, hliníkových kompozit a kovů.

„Ricoh Pro T7210 je naším špičkovým řešením ve vývoji nových technologií v oblasti inkoustového tisku,“ komentuje Josef Fleissig, Produktový manažer pro produkční tisk Ricoh Czech Republic a Ricoh Slovakia. „Nová digitální tiskárna využívá původní technologii společnosti Ricoh pro inkoustový tisk a představuje novou hodnotu a potenciál na rychle se rozvíjejícím trhu.“

Pro zpracování obrazu využívá tiskárna rovněž původní technologii společnosti Ricoh a 12 robustních průmyslových tiskových hlav řady Ricoh MH54. Tyto hlavy zaručují vynikající výkon trysek a vysokou spolehlivost tisku a jsou optimalizované pro použití originálních UV inkoustů, rovněž značky Ricoh, které se vyznačují mimořádnými adhezními vlastnostmi a jsou vhodné pro velkou škálu pevných průmyslových materiálů.

Při maximálních rozměrech tisku 2,1 m × 3,2 m zvládne Pro T7210 potisk jedné desky nebo různých, předem nařezaných panelů, do maximální tloušťky 110 mm. Průmyslové tiskárny a výrobci grafiky tak budou moci tisknout přímo na celou škálu různých materiálů.

Ricoh Pro T7210 v regionu EMEA (Evropa, Afrika a Blízký Východ) se začne prodávat začátkem roku 2018. Tiskárna byla poprvé představena v polovině října na milánském veletrhu VISCOM Italia 2017, na výstavišti Fiera Milano, ve dnech 12. až 14. 10.2017.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128