Nové řešení digitálního tisku knih ricoh digital book printing solution oslovilo velké evropské knihaře
06.01.2017

Nové řešení digitálního tisku knih ricoh digital book printing solution oslovilo velké evropské knihaře

Praha, 6. ledna 2017 – Přední evropský knihtiskař, anglická společnost Clays, je prvním významným partnerem v Evropě, kterého oslovilo nejnovější řešení Ricoh v oblasti on-demand výroby knih.
Nové řešení digitálního tisku knih Digital Book Printing Solution bylo poprvé představeno na veletrhu Drupa2016 a spojuje technologii Ricoh TotalFlow BatchBuilder s monochromatickým digitálním tiskovým strojem Ricoh 8120e. Řešení Digital Book Printing Solution využívá prověřenou technologii TotalFlow BatchBuilder optimalizovanou pro konkrétní potřeby vysoce náročných, nízko objemových sérií v knižním prostředí.

Řešení podporuje i jiná zařízení než značky Ricoh a analyzuje příchozí objednávky z více kanálů. Současně automatizuje výrobu „sérií” knih na základě individualizovaných obchodních pravidel, jako je délka série, druh média, termín dodání, a dokonce i požadavky třetích osob na kompletaci.

Po zvolení cílové tiskové platformy provádí automaticky sazbu souborů prostřednictvím úzké spolupráce s Ultimate Technographics Impostrip® Automation. Případné chyby lze rychle detekovat a snadno opravit prostřednictvím integrace Enfocus PitStop Pro do pracovního toku zařízení Ricoh. Řešení Digital Book Printing Solution je vhodnější ke zpracování sérií knih, spíše než jednotlivých zakázek, na digitálních i ofsetových tiskových strojích a výrazně zlepšuje provozní efektivitu společně s omezením produkce odpadu. 

Schopnost integrace do starších systémů MIS s pomocí JDF a JMF umožňuje přehled o výrobě v reálném čase – a to i na úrovni konkrétní knihy. Společnost Clays tiskne více než 140 milionů knih ročně pro vydavatele, jako jsou například Penguin Random House, Hachette UK, HarperCollins, Pearson, Oxford University Press a Cambridge University Press. 

Paul Hulley, generální ředitel společnosti Clays, uvádí: „Vysoká kvalita, rychlá produkce, výroba knih i v nízkých nákladech ‒ to vše je již nějakou dobu součástí naší nabídky! Jsme potěšeni, že spoluprací se společností Ricoh můžeme osvěžit a posílit naše schopnosti v této oblasti. Hledali jsme, jaká řešení jsou v tomto ohledu na trhu k dispozici. Řešení Digital Book Printing Solution společnosti Ricoh nejlépe vyhovovalo našim požadavkům.“ 

V souvislosti s předpokládaným vlivem na obchodní činnost doplňuje: „Návratnost investice bude na základě současných výrobních metod zhruba osmnáct měsíců. TotalFlow BatchBuilder automatizuje vytváření sérií souborů a sazbu čtyř kopií na jednom archu SRA3 a integruje ji do stávajícího systému MIS k vykazování a sledování výroby jednotlivých knih.“ 

„Jsme potěšeni, že společnost Clays si, jako jeden z předních výrobců knih na světě, zvolila nové řešení Digital Book Printing Solution společnosti Ricoh. Vysoký objem malých zakázek může být velmi náročný. TotalFlow BatchBuilder zjednodušuje proces a šetří čas, zvyšuje kapacitu, zlepšuje využití tiskových strojů a zkracuje dobu pro nastavení vazby. To umožňuje efektivní a ziskovou výrobu i nízkonákladových zakázek. Společnost Clays je již nyní svědkem toho, jak se tyto výhody projevují v jeho domácím produkčním prostředí.“ komentuje Graham Moore, ředitel obchodního rozvoje společnosti Ricoh Europe. 
O společnosti Clays 
Společnost Clays, která byla založena před 200 lety, je uznávaným odborníkem na trhu v oblasti výroby knih, kterých tiskne více než 140 milionů knih ročně. Specializuje se na výrobu monochromatických brožovaných a vázaných vydání knih v jakémkoli množství a v pestré paletě velikostí. Společnost Clays nabízí vydavatelům komplexní nabídku služeb, která zahrnuje digitální služby, výrobu knih, předprodejní přípravu a distribuci. Po celou dobu trvání digitální revoluce zůstávala ve Spojeném království předním dodavatelem řady prestižních nakladatelství a odborníkem na trhu v oblasti výroby knih, který si aktivně osvojil technologii digitálního tisku provozovanou souběžně s tradičním a vysoce úspěšným kvalitním zpracováním tisku. Výsledkem je také nedávno otevřené nakladatelství Clays Self-Publishing, které nabízí ucelené řešení tiskových služeb, od administrativních úkolů po poradenství v oblasti návrhu, výroby a distribuce.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128