Toner od Ricohu obdržel Osvědčení o shodě s legislativou pro bezpečnost potravin
31.01.2019

Toner od Ricohu obdržel Osvědčení o shodě s legislativou pro bezpečnost potravin

Praha, 31. ledna 2019 – Možnosti aplikací, které mohou nabízet poskytovatelé tiskových služeb užívající barevných digitálních strojů Ricoh, se s nově vyvinutými originálními tonery Pro™ Print společnosti Ricoh významně rozšířily.
Smithers Pira food safety certification awarded for Pro Print toner used on Ricoh’s sheet fed digital colour presses
Osvědčení o shodě s legislativou pro bezpečnost potravin bylo uděleno toneru Pro™ Print, který je používán v barevných digitálních strojích Ricoh

Poté co byly podrobeny důkladnému testování, udělila agentura Smithers Pira nově vyvinutým originálním tonerům společnosti Ricoh certifikát o shodě, který je potvrzením o souladu s legislativou EU týkající se balení potravin. Tento certifikát platí pro laserové barevné tiskárny série Ricoh Pro™ C9200, Ricoh Pro™ C9100, Ricoh Pro™ C7200 a Ricoh Pro™ C7100 (a to jak pro čtyřbarevné, tak pro pětibarevné modely).

„Toto osvědčení dá poskytovatelům tiskových služeb i jejich zákazníkům klid při užívání tiskových strojů Ricoh Pro C9200, Ricoh Pro C9100, Ricoh Pro C7200 a Ricoh Pro C7100 pro potisk potravinových obalů,“ říká Eef De Ridder, Vice President of Commercial Printing, Commercial and Industrial Printing Group, Ricoh Europe. „Podporuje současně naše trvalé snahy o to, abychom poskytovatelům tiskových služeb zajistili tu nejlepší možnou pozici a mohli vstupovat do nových sektorů a osvojovat si nové trhy.“
Agentura Smithers Pira provedla zkoušky celkové a specifické migrace složek na polypropylenové fólii o tloušťce 30 mikronů, na niž byly aplikovány samolepící etikety potištěné tonery značky Ricoh s využitím nové technologie.
Agentura Smithers Pira ve zprávě uvedla, že v testovacích podmínkách nebyla pozorována žádná významná migrace složek pro Tenax, 95% etanol ani náhradních izooktanových tukových simulantů. U tonerů bylo provedeno posouzení rizik pro nezáměrně přidané látky (NIAS) a potvrdilo se, že jejich obsah je v souladu s legislativou.
Bylo zjištěno, že originální tonery Pro™ Print CMYK značky Ricoh (plus bílý a transparentní toner pro pětibarevné modely Pro C7200x a Pro C7100x) jsou v souladu s právními předpisy EU a FDA, které upravují podmínky pro potravinářské obaly určené pro všechny druhy potravin, pokud jsou používány za funkční bariérou.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128