Ricoh aktualizoval zabezpečení ovladačů pro tiskárny a PC faxy
22.02.2020

Ricoh aktualizoval zabezpečení ovladačů pro tiskárny a PC faxy

22. ledna 2020, aktualizováno 15.4.2020 V zájmu poskytování nejvyšší úrovně zabezpečení svým zákazníkům po celém světě společnost Ricoh soustavně posuzuje a kontroluje své produkty a služby.

V nedávné době jsme identifikovali potenciální nebezpečí spojené s některými našimi ovladači tiskáren a PC faxů (evidováno pod číslem CVE-2019-19363).

V reakci na tuto informaci jsme 22.1.2020 aktualizovali univerzální tiskový ovladač Ricoh, a abychom ještě vice zmírnili riziko, vytvořili jsme bezpečnostní patch pro ostatní tiskové ovladače zařízení Ricoh. Tyto ovladače pravidelně aktualizujeme pro vyšší účinnosti proti potencionálnímu nebezpečí. Výrazně doporučujeme použít nejnovější verzi ovladače.

Seznam dotčených ovladačů a tiskových technologií, včetně odkazů na aktualizové ovladače a patch najdete zde

Pokud používáte zmíněný ovladač a tiskovou technologii, proveďte prosím aktualizaci. Po provedení vlastních IT procesů se ujistěte, že všichni uživatelé mají na svých zařízeních nainstalovanou nejnovější verzi ovladače Universal Print Driver nebo že je nainstalován patch ostatních ovladačů tisku.

Společnost Ricoh doporučuje svým zákazníkům, aby postupovali podle osvědčených postupů a měli vždy nainstalovanou nejnovější verzi softwaru ovladače tiskárny.

Pokud se při provádění výše uvedených kroků setkáte s jakýmkoli problémem, obraťte se na místního zástupce společnosti Ricoh a požádejte o další podporu.

Doplnění pro zákazníky RICOH Czech Republic a RICOH Slovakia

  • V případě, že Vám RICOH poskytuje komplexní tiskové služby včetně správy tiskových front a ovladačů budete postupně kontaktováni našimi pracovníky, kteří v součinnosti s Vašimi IT pracovníky provedou potřebné změny.
  • V případě, že využíváte zařízení RICOH bez komplexních služeb, kontaktujte Vaše příslušné IT pracovníky pro prověření situace a provedení potřebných úkonů
  • V případě, že využíváte zařízení RICOH bez komplexních služeb a nedisponujete potřebnou IT kapacitou, společnost RICOH Vám může pomoct prověřit situaci jako placenou službu, případně poskytnout provedení potřebných úkonů a zvýšení bezpečnosti Vaší sítě.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128