Ricoh balón se pokusí o nový český rekord a podpoří neziskovou organizaci kolpingova rodina smečno!
19.01.2017

Ricoh balón se pokusí o nový český rekord a podpoří neziskovou organizaci kolpingova rodina smečno!

Praha, 19. ledna 2017 – Společnost Ricoh odstartovala projekt „Pokus o nový český rekord v délce a výdrži letu v horkovzdušném balónu RICOH aneb letíme pro neziskovku Kolpingova rodina Smečno“
Ricoh Trans Republka
Dvoučlenná posádka, Ondřej Kostrhun a Jan Suchý, se pokusí překonat stávající český rekord a zapsat se tak ho historie aviatiky! Hlavním partnerem projektu a poskytovatelem balónu je společnost RICOH. Let bude věnován neziskové organizaci Kolpingova rodina Smečno, která od firmy Ricoh obdrží tiskové zařízení Ricoh, ukázkové hodiny létání pro děti ve Smečně a další podporu.

„Datum pokusu je plně vázáno na rozmarech počasí, doufáme, že ideální letové podmínky nastanou v druhé polovině ledna 2017 a my poletíme #TransRepublika! Startovat bychom chtěli v západní části republiky, a pokud se vše podaří, přistaneme v Beskydech.“ upřesňuje Jan Suchý, velitel balónu.

Cílem projektu je stanovení nového českého rekordu v překonané vzdálenosti, době trvání a výšce letu horkovzdušného balónu kategorie AX10 a podpora neziskové organizace, která se do projektu také aktivně zapojila. Děti nakreslily pohlednice, které piloti povezou v době konání pokusu o rekord s sebou. Pohlednice poté budou sloužit jako upomínkový předmět pokusu o rekord!

„Díky firmě RICOH můžeme  lépe šířit povědomí  o úskalích nemoci, snáze získávat podporu zainteresovaných osob, které mohou rozhodovat o individuálním proplácení pomůcek pojišťovnami nebo zajišťovat potřebné finanční prostředky od sponzorů a dárců na práci odborníků a asistentů, bez nichž by naše služby pro nemocné nebyly schopné realizace“, říká Ludmila Janžurová, ředitelka sdružení Kolpingova rodina Smečno.

Sdružení pomáhá s prevencí zaměřenou na podporu zdravé a fungující rodiny, pomáhá v krizových situacích ohroženým dětem, ale také osobám postižených svalovou míšní atrofií. Sdružení pořádá různé osvětové semináře, přednášky a konference.

„Stát bohužel není schopen pokrýt potřeby (zejména u dospívajících jedinců), proto se společnost Ricoh rozhodla pomoci jak po materiální stránce, tak po stránce šíření osvěty a informovanosti o tomto fatálním onemocnění. Jsme velmi rádi, že můžeme sdružení pomoci právě tímto způsobem.“, doplnila Hana Chytrá, Marketingová manažerka Ricoh.

Součástí webové prezentace www.ricohtransrepublika.cz je také soutěž o vyhlídkový let balónem pro dvě osoby či možnost online finančně podpořit neziskovou společnost Kolpingova rodina Smečno.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128