Ricoh díky partnerství s BDT Print Media rozšiřuje aplikační možnosti o tisk dlouhých formátů
05.02.2018

Ricoh díky partnerství s BDT Print Media rozšiřuje aplikační možnosti o tisk dlouhých formátů

Praha, 5. února, 2018 - Poskytovatelé tiskových služeb nyní mohou nabízet svým klientům řešení pro velkokapacitní produkci zakázek na dlouhých formátech, a to v propojení s barevnými digitálními tiskovými stroji řady Ricoh Pro™ C9100 a Ricoh Pro™ C7100.

Podavač BDT's VX370 Feeder ve spojení s barevnými digitálními produkčními stroji přináší vysokokapacitní řešení pro podávání listů různých médií v dlouhých formátech. Podporuje efektivní produkci velkoobjemových zakázek, včetně brožur A4 ve formátu „na šířku“, katalogů, plakátů nebo šestistranných skládaných letáků A4.

Výkonný podavač VX370 využívá patentovanou podtlakovou technologii BDT Tornado pro snadné oddělování listů nejrůznějších typů médií od gramáže 60 až do 400g/m2. Zdvihací a podávací mechanismus stroje zajišťuje citlivou a spolehlivou manipulaci s potahovaným i nepotahovaným papírem, strukturovanými substráty a syntetických papírů.

Využitím tiskových médií o max. délce 700mm a stohovací kapacity až 500mm zvyšuje produktivitu a zkracuje dobu přípravy celé tiskové úlohy. Podporuje ukládání nastavení jobu v paměti pro opakované úlohy.

Eef de Ridder, ředitel divize komerčního a průmyslového tisku skupiny Ricoh Europe, komentuje: „Podavač VX370 je ideální pro poskytovatele tiskových služeb, kteří potřebují velkokapacitní řešení pro zpracování širokého spektra médií v dlouhých arších s ojedinělou flexibilitou použití a aplikací. Otevře nové příležitosti na trhu, podpoří zvýšenou produktivitu a přispěje k jejich ziskovosti.“

Ralf Hipp, výkonný ředitel společnosti BDT Print Media, dodává: „Jsme potěšeni, že spolupracujeme s firmou Ricoh a nabízíme jejich zákazníkům pružné a produktivní řešení, které přispívá k vysoké kvalitě výstupu v tak širokém spektru materiálů.“

O společnosti BDT Print Media

BDT Print Media, založená v roce 1967, je předním dodavatelem aplikací pro manipulaci s papírem a dalšími materiály a médii (Print Media Handling) pro tiskové, manipulační a balicí systémy zajišťujícími podávání, přepravu a stohování různých materiálů. Je také vývojářem a výrobcem zálohovacích systémů (Storage Automation) pro automatickou archivaci a zálohování dat v elektronické podobě na magnetické pásky nebo vyměnitelné pevné disky. V šesti pobočkách v Německu, USA, Mexiku, Číně a Singapuru pracuje 420 zaměstnanců.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128