Společnost Ricoh na virtuální akci Innovate prezentovala další vývoj v oblasti digitálního tisku na textil a inspirovala poskytovatele tiskových služeb
12.11.2021

Společnost Ricoh na virtuální akci Innovate prezentovala další vývoj v oblasti digitálního tisku na textil a inspirovala poskytovatele tiskových služeb

Ricoh Europe, Londýn, 12. listopad 2021 - Ricoh představil další pokroky ve vývoji digitálního tisku na textil a budoucí inovace na virtuální akci Innovate, která se konala od 25. do 29. října 2021.

Společnost Ricoh, sponzor akce Innovate 2021, představila pokroky v oblasti digitálního tisku.
Společnost Ricoh, sponzor akce Innovate 2021, představila pokroky v oblasti digitálního tisku.

Návštěvníci virtuální akce, sponzorované společností Ricoh, se dozvěděli o rozšíření portfolia digitálních textilních výrobních systémů Ricoh, které umožňují tiskovým inovátorům rozšířit svou nabídku a zvýšit zisk. Stánek společnosti Ricoh nabídnul vícero ukázek produktů inovativní technologie, soubor vzdělávacích a inspirativních videí a celou řadu kreativních aplikací. Bylo možné rezervovat si osobní střetnutí a k dispozici byl také živý chat poskytující rychlé odpovědi na otázky.

K hlavním tahákům show patřila tiskárna Ri 1000 pro přímý potisk textilu (Direct to Garment - DTG), která nyní nabízí možnosti tisku pomocí transferového filmu a nového režimu Print Mode White. Tento režim je doplněním pro tradiční DTG tiskárnu. Tato technologie nabízí rychlý a jednoduchý proces, který za krátký čas a za dostupnou cenu dosahuje nesmírně kreativních výsledků. Prostřednictvím technologie přenosu tepla se podle předtištěných návrhů obrázky potáhnuté fólií přidají na předem upravené textilie. Návrhy mohou být předem vyrobené a uložené jako transferový film Ready-to-Go pro rychlé použití na bavlně, syntetických vláknech a mnohých dalších materiálech.

K výhodám tisku pomocí transferového filmu patří práce s materiály, které nejsou vhodné pro DTG jako voděvzdorné povrchy například kůže a nylon. Díky své vysoké stálosti v náročných pracích cyklech je jeho použití ideální pro syntetické sportovní dresy a pracovní oblečení. 

Během akce společnost Ricoh také předvedla kvalitu a univerzálnost svých dalších zařízení řady DTG. To zahrnuje kompaktní tiskárnu Ri 100, díky které je tisk jedinečného trička anebo tašky jednoduchý. Prostor dostal i model Ri 2000 a předvedl schopnost podávat nekompromisně vysoký výkon, inovativní funkce a svou bezkonkurenční hodnotu.

Společnost Ricoh využila akci i pro uvedení svých nových DTG inkoustů. Ty vyhovují standardům certifikace GOTS 6.0 (Global Organic Textile Standard) a splňují celosvětově uznávané požadavky na organické textilie, čímž rozšiřují možnosti uplatnění na trhu.

Účastníci akce se dozvěděli, jak systémy řeší klíčové problémy v textilní komunitě včetně:

  • Zakázkového tisku při dodaní na přesný čas s cílem dosáhnout kratšího skladování a méně odpadu
  • Přemisťování výroby oděvů kvůli snížení emisí
  • Digitální krátkodobé produkce jako udržitelné alternativy k tradiční dlouhodobé analogové výrobě

Společnost Ricoh také přinesla novinku ohledně svého nového centra TCC (Textile Competence Centre), které se nachází u letiště ve Frankfurtu. Kromě kompletního portfolia digitální textilní výroby společnosti Ricoh centrum poskytuje prostor pro demonstraci softwarových řešení, jako je například ColorGATE RIP se 36sekundovým cyklem pro personalizované oděvy.

Axel Stuhlreiter, šéf oddělení Textil Solutions, Graphic Communications Group, Ricoh Europe, komentoval: „Jsme poctění, že můžeme sponzorovat tuto akci, která představuje naše nejnovější inovace podporující rozvoj v oblasti produkce digitálního textilního tisku. Naši klienti se těší na obchodní příležitosti otevřené díky našim cenově dostupným a lehce použitelným systémům, které konzistentně a opakovaně přinášejí vysoce kvalitní výsledky. Jejich technologie typu plug-and-play podporuje rychlou a vysoce kvalitní výrobu personalizovaných předmětů na objednávku pro provozy všech velikostí. Je nám potěšením sdílet nápady, jak může být právě flexibilita výroby inspirací pro kreativitu.”

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128