Cílem spolupráce ricoh a solvay je využití pa6 ve 3d tisku
09.01.2017

Cílem spolupráce ricoh a solvay je využití pa6 ve 3d tisku

Praha, 9. ledna 2017 – Společnost Ricoh rozvíjí své aktivity ve 3D tisku prostřednictvím spolupráce se společností Solvay, průkopníkem v užívání polyamidu 6 (známém jako PA6), za využití materiálu Sinterline® Technyl® PA6.
Výsledkem společného úsilí a dlouholetých prověřených znalostí společností Ricoh a Solvay je jedinečná nabídka na trhu vzniklá spojením rozšířených schopnosti RICOH AM S5500P a materiálu Sinterline®  Technyl® PA6 GB. RICOH AM S5500P je největší stroj, který je schopen tisknout Sinterline® Technyl® PA6GB, materiál, který má strategický význam v automobilovém a leteckém průmyslu. Tento stroj je jedním z mála na celém světě, který je schopen tisku polyamidů při vyšších teplotách. Spojení těchto dvou inovačních řešení umožňuje výrobcům vytvářet malosériové a funkční prototypy s výkonností obdobnou technologii vstřikování plastu PA6.
Ricoh AM S5500P
Greg Plowman, ředitel skupiny European AM Business Group společnosti Ricoh Europe, uvádí: „Potenciál PA6 GB nám umožňuje rozvíjet řadu aplikací, které může RICOH AM S5500P nabídnout zákazníkům. Tato jedinečná vlastnost PA6 umožňuje funkční prototypování a je ideální pro nízkonákladové použití, kde je výkonnost a životnost zásadním kritériem.“

Ralph Rissé, manažer rozvoje Sinterline® Global Business společnosti Solvay Performance Polyamides, dodává: „V dnešním světě je urychlení procesu vývoje nových aplikací napříč řadou odvětví, zejména v oblasti automobilového průmyslu, zcela zásadní. Rychlé prototypování náročných dílů, které se blíží finálním materiálům použitým v sériové výrobě, poskytuje výrobcům originálních dílů a obdobným společnostem ohromnou designovou výhodu oproti globální konkurenci při uvádění produktů na trh.“
Zařízení RICOH Rapid Fab
V rámci obchodní činnosti soustředěné kolem 3D tiskáren založila nedávno společnost Ricoh Europe své první zařízení RICOH Rapid Fab na evropském kontinentu. Zařízení, které se nachází v britském Telfordu, bylo vytvořeno k tomu, aby umožnilo zákazníkům těžit ze zkušeností společnosti Ricoh v oblastech, jako jsou výroba, konečné úpravy po zpracování a měření a kontrolní služby. V tomto zařízení se rovněž konají předváděcí akce či školení díky nimž se mohou zákazníci seznámit s nejnovějšími inovacemi společnosti Ricoh ve výrobě. Bližší informace najdete na www.ricoh-europe.com/products/3D-printers.
O Solvay Performance Polyamides
Solvay Performance Polyamides je přední světová specializovaná společnost působící v oblasti polyamidových plastů ve strojírenství s více než šedesáti lety zkušeností a nabídkou ucelených řad vysoce výkonných materiálů pod značkou Technyl® pro náročné použití v automobilovém průmyslu, v oblasti spotřebního zboží a na elektrárenských trzích. S růstovou strategií podpořenou třinácti výrobními závody po celém světě vyžívá Global Business Unit své zkušenosti a inovační schopnosti k důkladnější obsluze potřeb zákazníkům s pomocí celosvětové sítě technických center a středisek výzkumu a vývoje.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128