Zásady pro soubory cookie

Ricoh ke zdokonalování tohoto webu využívá nástroje na shromažďování dat, například soubory cookie. Chcete-li zjistit, jak lze tato nastavení změnit, a získat další informace o souborech cookie, klikněte sem.

Ochrana osobních údajů a soukromí

RICOH Czech Republic, Jihlavská 1558/21, 140 00 Praha 4 (dále jen „Ricoh“), případně www.ricoh.cz (dále jen „Webová stránka“). Na Webové stránce se můžete dozvědět více o společnosti Ricoh a o produktech a službách, které poskytujeme. Ricoh uznává důležitost ochrany osobních údajů. Ricoh prohlašuje, že bude respektovat vaše soukromí a zpracovávat vaše osobní údaje pečlivě a důvěrně. Data nebudou zpracována pro jiné účely než pro účely uvedené v tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů. Veškeré zpracování osobních údajů se bude dít v souladu s tímto Prohlášením o ochraně osobních údajů a platnými právními předpisy.

Co tyto pravidla představují?
Toto jsou naše pravidla, kterými se řídíme při ochraně osobních údajů a soukromí, které vysvětlují, kdo jsme, proč a jak zpracováváme osobní údaje a v případě, že jste subjekt dotčených osobních údajů, jaká máte práva a jak se s námi spojit v případě potřeby.

Kdo jsme?
Jsme společnost RICOH Czech Republic s.r.o. Naše kontaktní a další údaje jsou uvedeny na konci těchto pravidel. Jsme správcem ve vztahu k osobním údajům zpracovávaným v souladu s těmito pravidly (není-li v těchto pravidlech  vysvětleno jinak).

Čí osobní údaje zpracováváme?
Můžeme zpracovávat vaše osobní údaje, jestliže:
  • Jste naším zákazníkem nebo dodavatelem.  
  • Používáte naše výrobky nebo služby.
  • Pracujete pro našeho zákazníka nebo dodavatele nebo pro někoho, kdo používá naše výrobky nebo služby.
  • Jste ten (nebo pracujete pro toho), komu chceme adresovat reklamu nebo nabízet naše výrobky nebo služby. V tomto případě jsme mohli vaše osobní údaje získat přímo od vás (například prostřednictvím naší internetové stránky nebo na veletrhu či výstavě) nebo z jiného zdroje. 

Jaké osobní údaje zpracováváme?
Můžeme zpracovávat vaše  osobní údaje, které jsme získali buď od vás, nebo z jiných zdrojů. Osobní údaje, které se vás týkají a které zpracováváme, mohou zahrnovat informace uvedené níže.  

Vaše osobní údaje
Můžeme zpracovávat vaše osobní údaje, včetně:
  • Vašeho jména.
  • Pro koho pracujete a vaši pracovní funkci nebo obor činnosti.
  • Vaší adresy, telefonního čísla, emailové adresy nebo dalších kontaktních údajů (tyto údaje se mohou týkat vaší práce nebo vás osobně, záleží na povaze našeho vztahu s vámi nebo osobou, pro niž pracujete).

Informace, které získáme z komunikace s vámi
Můžeme zpracovávat informace, které získáme z komunikace s vámi, včetně:
  • Informací o vás, které jste nám poskytli při komunikování s námi po telefonu, elektronickou poštou, prostřednictvím naší internetové stránky, sociálních médií či jinak.    
  • Informací, které jste nám poskytli nebo které získáme, když použijete naši internetovou stránku, získáte naše zboží nebo využijete naše služby, dodáte nám zboží nebo služby, informujete se o výrobku, zadáte objednávku, zúčastníte se soutěže, propagace nebo průzkumu, nebo nás kontaktujete, abyste nahlásili problém, nebo když učiníte výše uvedené jménem osoby, pro kterou pracujete.

Informace týkající se našich obchodních jednání s vámi nebo osobou, pro niž pracujete
Můžeme zpracovávat informace týkající se našich obchodních jednání s vámi nebo osobou, pro niž pracujete, včetně:
  • Informací týkajících se obchodů s námi, jejímiž účastníky jste vy nebo osoba, pro niž pracujete (například údaje o zboží nebo službách, které jsme dodali vám nebo osobě, pro niž pracujete nebo získali od vás nebo osoby, pro niž pracujete).
  • Dalších informací, které se týkají vás a které potřebujeme zpracovávat, abychom s vámi nebo osobou, pro niž pracujete, uzavřeli nebo splnili smlouvu (například informace o pracovním povolení a informace od organizací spravujících informace o úvěrech a jejich splácení, jestliže je to nutné, abychom mohli provést přiměřenou kontrolu v souvislosti s uzavíráním  smluv s vámi nebo tím, pro koho pracujete nebo jste s ním spřízněný jinak)
  • Informací o akcích, na něž jste pozvaní vy nebo ti, kteří k vám mají vztah, a vašich osobních údajích a preferencích, pokud jsou takové informace důležité pro organizaci a řízení takových akcí (například vaše požadavky na stravu).
  • Informací, které se týkají vás a které jste nám poskytli nebo které jsme my získali jinak, když jste nás navštívili (například když jste se podepsali u vstupu nebo když jste byli zaznamenáni na kamerách s uzavřeným okruhem (CCTV) při vaší návštěvě u nás, nebo jste nám poskytli registrační údaje vašeho vozidla).

Jaké osobní údaje zpracováváme,když používáte naši internetovou stránku?
Informace, které od vás získáme, když navštívíte naši internetovou stránku, zahrnují:  
  • technické informace včetně adresy internetového protokolu (IP) používané k připojení vašeho počítače k Internetu, vaše přihlašovací údaje, typ prohlížeče a verze, nastavení časového pásma, typy a verze prohlížečových pluginů, operační systém a platforma;
  • informace o vaší návštěvě včetně úplné informace o URL (Uniform Resource Locator - souboru znaků, sloužících k identifikaci přesného umístění informací na internetu), clickstream na, přes a z naší internetové stránky (včetně data a času), výrobky, které jste si prohlíželi nebo vyhledávali, doby odezvy stránky, chyby stahování, délka návštěv určitých stránek, informace o interakci stránek (jako jsou rolování, kliknutí a pohyby myší), metody používané k odchodu ze stránky, a jakékoliv telefonní číslo použité k zavolání na číslo našeho zákaznického servisu nebo kontakt na sociálních médiích používaný ke spojení s týmem našeho zákaznického servisu.

Cookies
Způsob, jak používáme cookies ke zpracování osobních údajů, je vysvětlen v našich pravidlech používání cookies, které si prosím přečtěte.

Co děláme s vašimi osobními údaji?
Můžeme zpracovávat vaše osobní údaje pro následující účely:
  • Uzavření a splnění smluv s vámi nebo osobou, pro niž pracujete.
  • Pro: 
    • poskytování výrobků a služeb zákazníkům nebo jiným uživatelům takových výrobků a služeb;
    • získání výrobků a služeb od dodavatelů;
    • řízení našich vztahů se zákazníky, dodavateli nebo jinými uživateli našich výrobků a služeb;
přičemž pro uvedené účely můžete být vy nebo osoba, pro niž pracujete, zákazníkem, uživatelem nebo dodavatelem zboží nebo služeb.
  • Pro reklamu a nabízení našeho zboží a služeb a poskytování informací o nich. K tomu může docházet prostřednictvím přímého marketingu (jako jsou emailové zprávy) nebo telefonních hovorů. To může zahrnovat předkládání návrhů a doporučení o zboží a službách, které mohou zajímat vás nebo osobu, pro niž pracujete, a bude případně podléhat vašim uvedeným preferencím.
  • Pro správu naší internetové stránky podle našich podmínek a pro vnitřní provoz včetně odstraňování poruch, a pro analýzu údajů, testování, zkoumání, pro účely statistiky a průzkumu.  
  • Pro zkvalitňování naší stránky k zajištění, že její obsah je vám prostřednictvím vašeho počítače prezentován tím nejefektivnějším způsobem.
  • Pro  zajištění, aby naše internetové stránky a další systémy byly bezpečné a zabezpečené.
  • Pro měření nebo pochopení účinnosti reklamy, kterou vám a ostatním zobrazujeme, a pro dodávání relevantní reklamy.

Komu poskytujeme vaše osobní údaje?
Vaše osobní údaje můžeme sdílet s:
  • Jakýmkoliv členem naší skupiny, což znamená naše dceřiné společnosti, naši mateřskou holdingovou společnost a její dceřiné společnosti.    
  • Příslušnými třetími stranami včetně:
    • našich obchodních partnerů, zákazníků, dodavatelů a subdodavatelů pro splnění jakékoli námi uzavřené smlouvy nebo jiných obchodních jednání, která s vámi nebo osobou, pro niž pracujete, vedeme v průběhu běžného podnikání; 
    • našich auditorů, právních poradců a jiných odborných  poradců nebo poskytovatelů služeb;
    • agentur spravujících informace o úvěrech a jejich splácení za účelem určení vašeho úvěrového hodnocení, jestliže se tak děje v rámci uzavírání smluv s vámi nebo osobou, pro niž pracujete.
  • Ve vztahu k informacím získaným prostřednictvím naší internetové stránky:
    • našimi zadavateli reklamy a reklamními sítěmi, které vyžadují osobní údaje za účelem výběru a poskytování relevantní reklamy vám a ostatním. Našim zadavatelům reklamy neposkytujeme informace o identifikovatelných osobách, ale poskytujeme jim souhrnné informace o našich uživatelích. Uvedené souhrnné informace můžeme také použít za účelem pomoci zadavatelům reklamy oslovit druh publika, na který chtějí svoji reklamu zacílit
    • analytiky a provozovateli vyhledávačů (včetně nástrojů pro A/B testování), kteří nám pomáhají při zdokonalování a optimalizaci naší stránky za podmínek oddílu o pravidlech používání cookies, která jsou součástí těchto pravidel o zpracování osobních údajů. 

Další možná sdílení osobních údajů
Vaše osobní údaje můžeme sdělit třetím stranám:
  • V případě, že prodáváme nebo kupujeme podnik nebo aktiva. V takovém případě můžeme poskytnout vaše osobní údaje potenciálnímu prodávajícímu nebo kupujícímu takového podniku nebo aktiv za podmínek tohoto dokumentu o zpracování osobních údajů.
  • Jestliže nás nebo podstatnou část našeho majetku získá třetí strana, budou v takovém případě osobní údaje, které držíme o svých zákaznících, jedním z převáděných aktiv.
  • Máme-li povinnost sdělit nebo sdílet vaše osobní údaje za účelem splnění zákonné povinnosti nebo za účelem prosazování nebo uplatňování našich dodacích podmínek a dalších dohod s vámi; nebo za účelem ochrany práv, majetku či bezpečnosti společnosti Ricoh, našich zákazníků nebo dalších subjektů. 

Jaké jsou právní důvody našeho zpracování vašich osobních údajů?
Právní základ pro naše zpracování vašich osobních údajů je následující: 
  • Pokud je k povolení zpracování nutné získat s předmětným zpracováním osobních údajů váš předchozí souhlas, souhlas získáme a budeme na něj v souvislosti s takovým zpracováním spoléhat (viz níže jak kdykoli odvolat váš souhlas).
  • Vaše osobní údaje budeme jinak zpracovávat, pokud je jejich zpracování nezbytné:  
    • pro splnění smlouvy, jejíž jste stranou, nebo pro provedení opatření přijatých před uzavřením takové smlouvy na vaši žádost;
    • pro splnění právní povinnosti, která se nás vztahuje; nebo 
    • pro účely našich oprávněných zájmů nebo oprávněných zájmů jiné osoby s tím, že to lze pouze za okolností, kdy před těmito zájmy nemají přednost vaše zájmy nebo základní práva a svobody vyžadující ochranu osobních údajů (většina okolností, při kterých zpracováváme vaše osobní údaje v souvislosti se vztahem, který máme s osobou, pro niž pracujete, bude spadat do této kategorie). 

Kde zpracováváme osobní údaje?
Údaje, které zpracováváme v souvislosti s vámi, se mohou předávat a ukládat na místě mimo Evropský hospodářský prostor ("EHP"), které nemusí podléhat rovnocenné ochraně jako podle právních předpisů o ochraně osobních údajů. Mohou být také zpracovávány zaměstnanci, kteří se nacházejí mimo EHP a kteří pracují pro nás nebo pro jednoho z našich dodavatelů. Sem patří zaměstnanci zapojení mimo jiné do plnění objednávek, zpracování údajů o platbách a poskytování pomocných služeb.
Pokud se osobní údaje předávají v souvislosti s poskytováním našich služeb, podnikneme veškerá přiměřená opatření k zajištění, že podléhají přiměřené ochraně, jako jsou uznávané postupy pro zachování adekvátní ochrany, což může zahrnovat uzavření standardních smluvních doložek pro předávání osobních údajů, jak je schválila Evropská komise (viz http://ec.europa.eu/justice/dataprotection/internationaltransfers/transfer/index_en.html), a že jsou zpracovávány bezpečně a v souladu s těmito pravidly  na ochranu soukromí.  
Všechny námi zpracovávané osobní údaje jsou bezpečně ukládány. Všechny platební transakce budou kódované pomocí vhodné technologie.  Pokud jsme vám poskytli (nebo pokud jste si zvolili) heslo, které vám umožňuje přístup k určitým částem naší internetové stránky nebo systémům, je vaší zodpovědností, abyste takové heslo uchovali v tajnosti. Žádáme vás, abyste heslo s nikým nesdíleli.
Přenos informací prostřednictvím internetu není bohužel zcela bezpečný. Přestože pro ochranu vašich osobních údajů uděláme vše, co je v našich silách, nemůžeme zaručit bezpečnost vašich údajů přenášených na naši internetovou stránku a každý přenos je na vaše vlastní riziko. Jakmile obdržíme vaše informace, uplatníme striktní postupy a použijeme bezpečnostní prvky, abychom se pokusili zabránit neoprávněnému přístupu.  


Jak dlouho zpracováváme osobní údaje?
Zpracováváme osobní údaje pouze tak dlouho, jak je to nezbytné pro účel(y), pro který(é) byly původně shromážděny; poté budou vymazány nebo archivovány s výjimkou případů, kdy je pro nás nezbytné údaje dále zpracovávat za účelem splnění právních povinností, které se na nás vztahují, nebo za jiným oprávněným a zákonným účelem.   


Jaká jsou vaše práva?
V souvislosti s osobními údaji, které se vás týkají a které zpracováváme, máte následující práva:
  • Můžete požádat o přístup k dotčeným osobním údajům (viz oddíl získání přístupu k vašim osobním údajům níže).
  • Můžete požadovat opravu nesprávných osobních údajů, které zpracováváme.
  • Za určitých okolností (běžně v případech, kdy byly osobní údaje poskytnuty vámi a není již nutné, abychom je nadále zpracovávali) můžete mít právo požádat, abychom dotčené osobní údaje vymazali.  
  • Pokud zpracováváme osobní údaje, které se vás týkají, na základě vašeho předchozího souhlasu s takovým zpracováním, můžete svůj souhlas kdykoli odvolat; v takovém případě dotčené zpracování zastavíme.   
  • Máte-li stížnost ohledně námi prováděného zpracování vašich osobních údajů, můžete nás kontaktovat nebo podat formální stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů.
  

Právo vznést námitku:
  • Máte právo vznést kdykoli námitku proti našemu zpracování vašich osobních údajů pro účely přímého marketingu, což zahrnuje i profilování, pokud se týká tohoto přímého marketingu.
  • Učinit tak můžete odpovědí na kteroukoliv z obdržených zpráv nebo na níže uvedené kontakty. 

Jak odvoláte svůj souhlas se zpracováním
Souhlas s jakýmkoli zpracováním osobních údajů můžete odvolat:
  • Emailovou zprávou zaslanou na naši adresu oou@ricoh.cz
  • Písemným oznámením zaslaným na naši adresu uvedenou níže.
 

Jak uplatníte svoje právo  na přístup k vašim osobním údajům
Právo na přístup ke svým osobním údajům můžete uplatnit:
  • Emailovou zprávou zaslanou na naši adresu oou@ricoh.cz
  • Písemným oznámením zaslaným na naši adresu uvedenou níže.

Dovolujeme si upozornit, že před tím, než poskytneme požadované informace, můžeme být nuceni požádat vás o další informace k potvrzení vaší totožnosti.  

Naše údaje – pro kontaktování naší společnosti

Naše úplné kontaktní údaje jsou: 
RICOH Czech Republic s.r.o.
Jihlavska 1558/21
Prague 4 – 140 00
Kontakt:  Martin Řehoř
Telefon: +420 271 123 237
Email:     martin.rehor@ricoh.cz 


Úřad pro ochranu osobních údajů
Úřad pro ochranu osobních údajů je dozorový úřad v České republice a může poskytnout další informace o vašich právech a našich povinnostech ve vztahu k vašim osobním údajům a také se zabývat všemi vašimi stížnostmi ohledně našeho zpracování vašich osobních údajů.  

Změny těchto pravidel
Všechny změny, které v těchto pravidlech na ochranu soukromí v budoucnu učiníme, budou zveřejněny na této stránce, případně vám budou oznámeny elektronickou poštou. Pravidelně prosím tato pravidla na ochranu soukromí zkontrolujte, abyste zjistili jejich případné aktualizace a změny.   

Datum účinnosti těchto pravidel
Datum poslední aktualizace těchto pravidel 25.05.2018